Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Περιοδική έκθεση «ΜΑΛΤΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ» ...



Η διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης κα Ζερνιώτη Δέσποινα και ο πρόξενος της Μάλτας στην Κέρκυρα κος Γαούτσης Σπύρος σας προσκαλούν στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Μάλτα-Κέρκυρα», την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Προβολών του Μουσείου.

Χάρη στο έγγραφο υλικό και στα ενθύμια καθώς και στο φωτογραφικό υλικό της συλλογής του κ. Γαούτση, το μουσείο ασιατικής τέχνης αναδεικνύει την ιστορία των Μαλτέζων που είχαν ως αποικία την Κέρκυρα στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η τοπική κοινωνία τους απορρόφησε. Παράλληλα μέσα από την έκθεση αυτή το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει διακριθέντα πρόσωπα μαλτέζικης καταγωγής και τον αντίκτυπο που είχαν τα έργα τους στην κοινωνία της Κέρκυρας.

Στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20 ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία απορρόφησης τους στην τοπική κοινωνία και ήδη έχουμε αρκετούς Μαλτέζους που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στους τομείς της παραγωγής. Ένα από τα πιο μεγάλα έργα τους όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο είναι και τα Ανάκτορα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου το οποίο σήμερα στεγάζει το μουσείο και κρίθηκε έτσι σκόπιμο από τη διεύθυνση του μουσείου να φιλοξενήσει την έκθεση «Μάλτα-Κέρκυρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου